06 Mayıs 2026, Çarşamba 16:07
Son Dakika | GÜNCEL

Eğlence Mekanındaki Kanlı Olayda Verilen Ceza İtirazla Bozuldu

Sinan Mahallesi'nde gerçekleşen kanlı infazda, Ramazan Uçar'ın Hüseyin Mete'yi 7 el ateş ederek öldürmesi sonrasında verilen ceza Antalya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Uçar, yeniden yargılanacak.

31 Ekim 2024 tarihinde Sinan Mahallesi'nde bir eğlence mekanında meydana gelen olayda, Ramazan Uçar ve husumetli olduğu Hüseyin Mete'nin karşılaşması, trajik bir cinayete dönüştü. Uçar, yan masada oturan Mete'ye üzerindeki tabancayla 7 el ateş açarak hayatını kaybetmesine neden oldu. Olayın ardından mekanda bulunanlar panikle dışarı sprint ederken, Mete olay yerinde can verdi. Suçunu işleyen Uçar, kısa süre sonra polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Uçar hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla açılan dava, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş ve buradan haksız tahrik ve iyi hal indirimi ile 15 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Ancak, bu cezanın üst mahkeme tarafından bozulmasıyla Uçar yeniden yargılanma sürecine girdi.

Yeniden Yargılama Süreci Başladı

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi, verilmiş olan kararı bozarak dosyayı Burdur 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bugün gerçekleştirilen duruşmaya Mete'nin aile bireyleri ve avukatları katılırken, Ramazan Uçar cezaevinden SEGBİS sistemi aracılığıyla bağlandı. Hüseyin Mete'nin annesi Sevilay Mete, adaletin yerini bulması için sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Nihat Mete, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken, Uçar avukatı aracılığıyla adli kontrol talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.