Doğu Kudüs'te, son derece endişe verici anlar yaşandı. AA muhabirinin bildirdiğine göre, işgal altındaki bölgede sirenler uzun süre çaldı ve ardından güçlü patlamalar duyuldu, bu durum Eski Şehir çevresinde sarsıntı ile yankılandı.
İsrail ordusu, İran'dan fırlatılan füzelerin hava savunma sistemleri tarafından engellenmeye çalışıldığını açıkladı. Düşen füze parçaları, İsraillilerin Filistinlilerin topraklarını gasp ettiği Eski Şehir bölgesinde yoğun olarak yaşadığı bir noktaya isabet etti.
İsrail polisi, bölgedeki bomba imha ve patlayıcı maddelerle mücadele ekiplerinin çalışmalara başladığını duyurdu. İlgili otoriteler, düşen parçanın İran veya İsrail füzelerine ait olup olmadığına dair henüz net bir bilgi veremedi.
Füze parçasının düştüğü yerin Mescid-i Aksa'nın Burak (Ağlama) Duvarı'na yaklaşık 200 metre mesafede olduğu bildirildi. İsrail merkezli Kanal 12, bölgedeki önleyici mühimmat kalıntılarının bulunduğunu aktardı.
Filistin Kızılayı ise, patlama ve şarapnel etkisiyle yaralanan vatandaşlara müdahalede bulundu ve bir kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Öte yandan, İsrail basınındaki diğer haberlere göre, gece yarısından itibaren İran'dan yapılan 9 salvo füze saldırısı yürütüldü. Rehovot bölgesine oluşan hasarın yanı sıra, yangın çıktığı ve iki kişinin yaralandığı bilgisi de edinildi.