21 Şubat 2026, Cumartesi 16:21
Son Dakika | GÜNCEL

Diyarbakır'da Eski Eşler Arasındaki Gerilim Silahla Sonlandı

Diyarbakır'da, boşanmış bir çift arasında yaşanan tartışma silahlı bir saldırıya dönüştü. E.A. adlı şahıs eski eşi S.K.'ya yönelik silah çekti ancak mekanik arıza nedeniyle silah ateş almadı. Olay sonrası yakalanan E.A., ifadesinde olayla ilgili pişman olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 18 Şubat tarihinde meydana gelen olayda, boşanmış bir çift arasında tartışma büyüyerek silahlı çatışmaya neden oldu. E.A., boşandığı eşi S.K.'nın işyerinin önüne giderek ona barışmak istediğini iletti. Ancak bu girişim olumsuz yanıt alınca tartışma başladı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, E.A., belinden çıkardığı ruhsatsız tabancayı S.K.'nın başına doğrultarak tetiğe bastı. Ancak silahın mekanik arızası nedeniyle ateş almadı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, S.K.'nın E.A.'nın silahıyla müdahale ettiği ve o esnada bölgeden uzaklaştığı görüldü.

Olay sonrası, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kaçan E.A.'yı hızlı bir şekilde yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. E.A., yaptığı açıklamada, eski eşiyle barışmak istediğini ve pişman olduğunu ifade etti. Olaya ilişkin detaylar ve E.A.'nın ifadesiyle ilgili bilgiler CNN Türk tarafından elde edildi.