17 Nisan 2026, Cuma 10:46
Son Dakika | GÜNCEL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Antalya'da Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Antalya'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ABD-İran-İsrail gerilimi dikkat çekiyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Antalya'da bir araya geldi. Bu önemli görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. Gelişmeler, bölgedeki diplomatik atmosfer üzerinde belirleyici bir etki yaratabilir.

Görüşmenin hemen ardından, ABD-İran-İsrail çatışması çerçevesinde dikkatler Tel Aviv-Beyrut hattına çevrildi. 49. gününe giren savaştaki ilk ateşkes ihlali, yeni çatışma alanlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. İran'ın bölgedeki etkisi ve strateji durumu göz önüne alındığında, dikkate alınması gereken faktörler artıyor.

Bununla birlikte, finansal piyasalarda hareketlilik bekleniyor. Uzmanlar, bu gelişmelerin piyasalarda dalgalanmalara yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle ABD-İran masası etrafında şekillenen dinamikler, altın fiyatlarını etkileyebilir.