26 Mart 2026, Perşembe 15:57
Son Dakika | EKONOMİ

Devlet Desteği ile Tatlı Sektöründe Büyüyen Başarı Hikayesi: Selami Atiş'in Yılda 500 Ton Üretimi

Erzurumlu Selami Atiş, çırak olarak başladığı tatlı sektöründe 20 yılını tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Devlet destekleriyle işini büyüten Atiş, hem ustalar yetiştiriyor hem de genişleyen işletmesiyle istihdam sağlıyor.

Erzurum'un tatlı sektöründe önemli bir yere sahip olan Selami Atiş, 12 yaşında çırak olarak başladığı iş hayatında 20 yılı geride bıraktı. Devletin sağladığı desteklerle işini büyüten Atiş, günlük 700 metrekarelik atölyesinde 120 çeşit tatlı üretimi yaparak yılda 500 tondan fazla ürün piyasaya sürüyor.

Şu an 65 kişiyi istihdam eden Selami Atiş, devlet destekleri sayesinde Mesleki Eğitim Merkezi'nden gelen öğrencileri de iş yerinde çalıştırarak geleceğin ustalarını yetiştirmeye devam ediyor. Devletin verdiği destekle bu öğrencilerin sigortalarını ve maaşlarını karşılayan Atiş, gençlerin kalifiye çalışan olarak sektöre kazandırılmasında büyük bir rol oynuyor.

2015 yılında annesinin bileziklerini satarak kurduğu firmada, işgücü ihtiyacını karşılayarak 5 kişilik bir ekiple başladığı üretim sürecini 65 kişiye ulaşarak başarıyla geliştirdi. Atiş, Erzurum'un gastronomi potansiyelinden yararlanarak, ürünlerini ülkenin dört bir yanına ulaştırmayı hedefliyor. Avrupa pazarına açılmayı da gerektiği kadar realistik bir hedef olarak belirleyen Atiş, bu alanda atılan adımların gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Selami Atiş’in hikayesi, hem kendi işini büyütmesi hem de mesleğe yeni katmanlar kazandırması açısından ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Geleceğin meslek ustalarını yetiştirerek sektördeki nitelikli eleman eksikliğine de katkı sağlıyor.