Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 'Gazeteci ve Yazarlarla İftar Programı'na katıldı. Programda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları ifade etti:
GAZETECİLERİN ROLÜ: İsrail'in Gazze'deki soykırımını dünyaya duyurmak amacıyla hayatını kaybeden 275 gazeteciyi rahmetle anıyorum. Gazetecilik, toplum için bir pusula işlevi görmektedir. Medyada gerçeklerle yanıltıcı bilgiler arasındaki çizginin giderek belirsizleştiği bir çağda, bu mesleğin önemi daha da artmakta. Türkiye’nin uluslararası imajını zedeleyen karalama kampanyalarına karşı birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum. Bu süreçte medya organlarımızdan daha aktif bir rol üstlenmelerini bekliyoruz.
İSRAİL’İN SALDIRILARI: Bölgedeki gerginlik, İsrail'in öncülüğünde gidişat açısından son derece tehlikeli bir boyuta ulaştı. Masum çocuklar sınıflarında katledilirken, insanlar yurtlarından sürülmekte. İsrail, keyfi sebeplerle Mescid-i Aksa’yı 17 gündür Müslümanlara kapalı tutuyor. Bu saldırıların arka planında yalnızca güvenlik endişesi olmadığını biliyoruz. Bu durum, bölgemizdeki felaketi gözler önüne seriyor. Bu barbarlığın ve cinayetlerin yankısını tüm dünyaya ulaştırmalıyız.
SEBAT VE MÜCADELE: Türkiye’nin etkin bir medya yapılaşmasına ihtiyacı bulunuyor. Fikir özgürlüğünü ve vicdanı temsil eden gazetecilerin sayısını artırmalıyız. Sizin gibi yazarların ve gazetecilerin çabalarının her zaman destekçisiyiz.
SAVAŞI DURDURMA ÇABALARI: Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ndeki MYK toplantısında da benzer bir mesaj vererek, savaşın yayılmaması için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı. “Bu anlamsız savaş bir an önce noktalanmalı” açıklamasında bulundu ve muhalefet partilerine de eleştirilerde bulundu.
TAHİYATIMIZI KORUMAK: Ankara’da açılışı yapılan Hacı İbrahim Demir Camisi’nde de kimliğimize sahip çıkma konusunu ele alan Erdoğan, “Bu güzel eser ile Ankara’mıza çok önemli bir katkı sağlıyoruz. Kimliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI: 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla da bir mesaj yayımlayan Erdoğan, zaferin, fedakarlık ve vatan sevgisi açısından eşsiz bir değer taşıdığını belirtti.