Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'yi İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da hazır bulundu.
Görüşme sonrasında İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile olan iş birliklerinin devam edeceğini vurguladığı belirtildi. Erdoğan, ABD ve İran arasındaki çatışmaların Irak topraklarını da tehdit ettiğinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, bu durumun bölgedeki dengeleri bozmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı, Irak'taki istikrarın korunmasının tüm bölge için kritik öneme sahip olduğunu, Merkezi Hükümetin bir an önce işlevini kazanmasının Irak'ın birliğine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca, Türkiye’nin hem Irak Merkezi Hükümeti hem de Kürt Bölgesel Yönetimi ile iş birliğini geliştirme konusundaki kararlılığına dikkat çekti.
Erdoğan, ticaret, enerji ve ulaştırma gibi alanlarda ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönünde adımlar atmayı sürdüreceklerini ifade ederken, “Kalkınma Yolu Projesi”nin yalnızca Irak için değil, tüm Körfez bölgesi için büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye’nin terör ile mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizerek, hem kendi ülkesi hem de komşuları için huzur ve istikrar arzuladığını vurguladı.