14 Şubat 2026, Cumartesi 19:15
Son Dakika | DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diplomasi Turu Kapsamında BAE ve Etiyopya'yı Ziyaret Ediyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ve Etiyopya'ya yapacağı ziyaretler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ziyaretler, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası ilişkileri geliştirmek amacıyla diplomasi turuna çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın 16 Şubat tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile bir araya geleceğini duyurdu. Bu görüşmelerde, Türkiye ile BAE arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve çeşitli bölgesel-konjonktürel gelişmelerin ele alınması planlanıyor.

İKİNCİ DURAK: ETİYOPYA

Erdoğan, BAE ziyaretinin ardından 17 Şubat tarihinde Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'nin daveti üzerine Addis Ababa'yı ziyaret edecek. Bu ziyaret sırasında çeşitli anlaşmaların imza edilmesi bekleniyor. Her iki ziyaret de Türkiye'nin dış politikadaki etkinliğini artıracak önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

ERDOĞAN'DAN BAKİR İZZETBEGOVİÇ'E KABUL