Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yoğun çatışmalara sahne olan bölgedeki ateşkesin ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti aktardı. Erdoğan, 28 Şubat'tan bu yana devam eden savaşın sona ermesini umarak, ateşkesin sahada etkin bir şekilde uygulanmasının önemine vurgu yaptı.
Ateşkesin sağlanmasında önemli katkısı olan dost ve kardeş Pakistan dahil tüm ilgili tarafları içtenlikle tebrik eden Erdoğan, bölgenin barışa ve istikrara yeniden kavuşması için çaba göstereceklerini belirtti. Ayrıca, çatışmaların getirdiği gerilimlerin sona ermesi ve halkın huzura kavuşturulması için duyduğu umudu paylaştı.
Erdoğan, Türkiye'nin, hem bölgesel hem de uluslararası alanda barışın sağlanması konusundaki kararlılığına da dikkat çekti.