13 Şubat 2026, Cuma 18:33
Son Dakika | GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi'nde Açılış Töreninde Gençlere Hitap Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen açılış töreninde gençlere yönelik önemli mesajlar verdi. Üniversiteleri özgür bilim yuvaları olarak tanımlayan Erdoğan, gençlerin gelecekteki rolüne vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde katılımcılara hitap etti. Konuşmasında, üniversitelerin bilim, kültür ve sanatta özgür birer yuva olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, gençlerin Türkiye’nin geleceğinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Üniversitelerin ideolojilerin arka bahçesi olarak görülmesi durumunun kabul edilemez olduğunu belirten Erdoğan, "Üniversiteleri özgür bilim yuvaları değil, kontrol edilmesi gereken mevzi olarak gören zihniyetle mücadele ediyoruz," dedi. Konuşmasında, öğrencilere olan inancını dile getirerek, "Gençlerimizle bir araya gelmek bana her zaman ilham veriyor," ifadelerini kullandı.

Bugün ayrıca, 210 kişilik erkek öğrenci yurdunun ve 706 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışını da gerçekleştireceklerini anlatan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın destekleriyle hayata geçirilen bu projelerin, öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayacağını ve ailelerin içinin rahat olacağını kaydetti.

Erdoğan, gençlerin eğitim süreçlerinde kalacakları bu yurtların, Türkiye’nin geleceğine daha iyi hizmet edeceğini ümit ettiğini de sözlerine ekledi. Eğitimde ayrılan bütçeler ve öğrenci sayısındaki artışlara da değinen Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin, genç akademisyenler ve uluslararası öğrenci potansiyeli ile yüceltilerek dünya çapında eğitimdeki yerinin güçlendirilmesi hedefini benimsediklerini vurguladı.

Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’nin yeniden inşası ve yeni bir laboratuvar binası için yapılacak yatırımlar hakkında çok yakında bilgilerin paylaşılacağı müjdesini de verdi. Bu yatırımlar, üniversitenin kaynaklarının zenginleştirilmesine katkı sağlayacak.