26 Mart 2026, Perşembe 14:36
Son Dakika | EKONOMİ

Cevdet Yılmaz: Türkiye, Yatırım Ortamında Pozitif Ayrışma Gösteriyor

Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Türkiye'nin yatırım ortamındaki olumlu gelişmeleri değerlendirerek, ülkenin küresel düzeydeki konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer önemli bakanlık temsilcileri de yer aldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 2024-2025 Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen eylemleri ve yeni dönem hedeflerini değerlendirdiklerini belirtti.

Türk Lirası Cinsinden Kredi Büyüme Sınırının Genişletilmesi

Gündemin önemli maddeleri arasında 10 Temmuz 2025 tarihli Eylem Planı'nda atılan adımlar yer aldı. Yılmaz, 39 maddeden oluşan planın 4 maddesinin sürdürülebilirliğe vurgu yaptığını söyledi ve bugüne kadar tamamlanan eylemler hakkında bilgi verdi. İnşaat sektörüne destek amacıyla yasal düzenlemeler yapılırken, KOBİ tanımında da değişiklikler gerçekleştirildi.

Yılmaz, Türkiye'nin 2025 yılındaki uluslararası doğrudan yatırım tutarının 13,1 milyar dolara ulaştığını ve e-ticaret yatırımlarıyla birlikte toptan ve perakende ticaret sektörünün ilk sırada yer aldığını ifade etti. Ayrıca, 2026 yılında daha olumlu finansal koşullar beklediklerini belirterek, yatırım ortamının güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmaların süreceğini vurguladı.

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin pozitif ayrışma gösterdiği global yatırım ortamında, ülkemizin 2025 yılı itibarıyla yüzde 12,2'lik bir artış kaydettiğine dikkat çekti. Yılmaz, bu süreçte dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm gibi stratejilerin önemine de değinerek, hedeflenen yatırımların Türkiye'yi daha cazip hale getirdiğini sözlerine ekledi.