Büyükçekmece'de meydana gelen Sedef Güler cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. Duruşmada, savcının esas hakkındaki mütalaası açıklandı. Mütalaada, 2 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Duruşmada, tutuklu sanık Fırat Baykara'nın duruşmaya getirildiği, diğer sanık Yavuz Güngör'ün ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı belirtildi. Maktulün annesi Gülizar Sezer de duruşmaya katılarak taraf avukatlarıyla birlikte yer aldı.
Savcının mütalaasında, 7 Haziran 2024 tarihinde Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi'nde halıya sarılı bir kadının cesedinin bulunduğu ifadeleri yer aldı. Cesedin ayaklarına ağırlık bağlandığı ve ellerinin koli bandıyla sıkı bir şekilde sarıldığı kaydedildi. Halıdaki bir yıkama firmasına ait etiketin izi sürülerek sanıkların kullandığı eve ulaşıldığı belirtilirken, evde yapılan aramalarda Sedef Güler'e ait kimlik bilgilerinin yanı sıra halıyı saran perdelere, un çuvalına ve kanlı bir eldivene rastlandığı aktarıldı.
Mütalaada ayrıca, sanıkların cesedi denize atmak için Mimar Sinan Köprüsü'nden attıkları ve olay sonrası korkarak kaçtıkları ifade edildi. Ayrıca yurt dışına kaçış girişiminde bulunan sanık Yavuz Güngör'ün durumu da vurgulandı. Savcı, sanıkların polise haber verme fırsatlarına rağmen cesedi yok etmeye yönelik eylemler gerçekleştirdiğini belirtti.
Savcının mütalaasına göre, sanıklar Fırat Baykara ve Yavuz Güngör'ün, Sedef Güler'i birlikte öldürdükleri ortaya konuldu. İki sanığın, "çocuğa ya da bedensel veya ruhsal açıdan kendini savunamayacak durumda olan kişiyi kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. Savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını ve firari sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.
Duruşma sonunda sanık Fırat Baykara, suçlamaları kabul etmeyerek cinayetle ilgisinin olmadığını, olay yerine geldiğinde maktulün öldüğünü iddia etti. Sanık Yavuz Güngör de benzer bir savunma yaptı. Mahkeme heyeti, her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Anne Gülizar Sezer, duruşmanın ardından adliye önünde yapmış olduğu açıklamada, sanıkların savunmalarının yeterince ikna edici olmadığını belirtti ve adaletin yerini bulmasını istedi.