Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, sanal medya üzerinden gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik kapsamlı bir soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, mağdurların ifadeleri doğrultusunda bir organize dolandırıcılık çetesini tespit etti. Şüphelilerin, sosyal medya ve arama motorları aracılığıyla yatırım vaadiyle insanları sahte uygulamalara yönlendirdiği ortaya çıktı.
Eskişehir, Antalya, Isparta ve Aydın’da eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucu 12 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 21 bin 700 avro, 195 bin lira, kurusıkı tabanca, 12 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, tablet, sim kart, 3 bellek ve 11 kredi kartı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
İlk belirlemelere göre, çete üyeleri, mağdurlara gerçeğe aykırı kazanç görüntüleri sunarak yatırım yaptırdığı hesaplara para transferi yaptırmış. Toplamda 3 milyon 890 bin 832 lira kadar zarara uğrayan mağdurların yanında, şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 40 milyon liralık hareketin bulunduğu belirtildi. Ayrıca, suçtan elde edilen varlıkların arasında 7 milyon 500 bin lira değerinde araçlar, bir taşınmaz ve yaklaşık 20 milyon lira değeri olan banka ile kripto varlık hesaplarına da el konuldu.
Soruşturma derinlemesine devam ediyor.