26 Mart 2026, Perşembe 14:35
Son Dakika | GÜNCEL

Bursa'da Korkunç Bir Olay: Kadın Cinayeti ve Silahlı Saldırı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda, bir kadın polise ihbarda bulunduğu sırada üzerinde bulunduğu araçta vurularak hayatını kaybetti. Silahını polislere doğrultarak yakalanmaya çalışan saldırgan ise anında etkisiz hale getirildi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Dumlupınar OSB Mahallesi'nde gece saat 21.30 sıralarında yaşanan dehşet verici olayda, bir kadına yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olay, gemlik yönüne giden 16 KCJ 99 plakalı hafif ticari araçta, polise gelen bir ihbarla ortaya çıktı.

‘Silah var’ diyerek uyardı

Polis ekipleri, ihbarın ardından aracı durdurdu. Araç sürücüsü Meryem Altaş, polislere ‘silah var’ uyarısında bulunarak durumu bildirdi. Ancak bu sırada araçtan inen Berat İ., tabancasıyla Altaş’a ateş ederek göğsünden vurdu. Şüpheli, polislere silahını doğrulttuğu sırada, ekipler tarafından bel ve bacak kısmından vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay yerine ambulans çağrıldı. Yaralı Meryem Altaş, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı, fakat doktorların tüm çabalarına rağmen saat 01.00'de hayatını kaybetti. Berat İ. ise Çekirge Devlet Hastanesi'ne bilinçli olarak götürüldü ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yapılan inceleme sonucunda Berat İ.'nin silahının ruhsatsız olduğu tespit edilirken, polis olayla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.