Bursa'da meydana gelen trajik olayda, 17 yaşındaki Rabia Akyüz, Yıldırım ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde ders esnasında ani bir sağlık sorunu yaşadı. Öğrencinin aniden fenalaşarak yere yığılması üzerine durum 112 Acil Servis'e bildirildi.
Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan sağlık ekipleri, genç kıza ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Burada yapılan detaylı tetkiklerin ardından Rabia'nın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Ancak, hastanede doktorların tüm çabalarına rağmen talihsiz genç kurtarılamadı.
Rabia Akyüz'ün ani ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve öğretmenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Genç kız, bugün düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.