Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart'ta gözaltına alınan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve 56zanlı ile ilgili soruşturmayı sürdürmekte. Dün adliyeye çıkarılan Bozbey'in, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiği bildirildi.
Ayrıca, eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in de aralarında bulunduğu 7 kişinin, 'rüşvet', 'suç örgütü kurma' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama' suçlamalarıyla ifade verdikleri öğrenildi. İfadesi alınan kişilerin bazıları, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Bozbey'in eşi, kızı ve kardeşi de dahil olmak üzere toplamda 11 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Savcılığın yürüttüğü bu soruşturma doğrultusunda, Bozbey'in yanı sıra aile üyeleri ve bazı belediye çalışanlarının, inşaat projelerinde rüşvet karşılığında usulsüz emsal artışları yaptığı iddia ediliyor. Gözaltına alınan 57 kişiden 53'ü ile ilgili işlemlerin devam ettiği kaydedildi. Yurt dışında bulunan iki zanlının da yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.
Bu kapsamda, Ekim 2025'te tutuklanan Turgay Erdem ve diğer 16 zanlının da davası devam etmekte. Soruşturma, yerel yönetimlerdeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile dikkat çekiyor.