27 Nisan 2026, Pazartesi 11:37
Son Dakika | GÜNCEL

Boşanma Sürecinde Şiddet: Eşini Bıçakla Kovalayan Harun Ş. Tutuklandı

Küçükçekmece'de 13 Nisan'da yaşanan olayda, boşanma aşamasındaki eşi Sümeyra Ş.'ye tehditler savuran Harun Ş. otomobili ateşe verip kayınvalidesine kurşun açtı. Gözaltına alınan zanlı, mahkemece tutuklandı.

13 Nisan tarihinde Küçükçekmece'de meydana gelen korkunç bir olayda, Harun Ş., boşanma aşamasındaki eşi Sümeyra Ş.'nin annesinin evinin önüne giderek eşine tehdit mesajları gönderdi. Cevap alamayan Harun Ş., eşinin park halindeki otomobilini benzin dökerek ateşe verdi. Ardından elinde pompalı tüfekle kayınvalidesinin evine ateş açan zanlı, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın ardından Sümeyra Ş.'nin mahkemesi başladı ve duruşma 8 Ekim'e ertelendi. Sümeyra Ş., duruşma sonrası yaptığı açıklamada, tutukluluğun devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizlikten dolayı tedirgin olduğunu, hala güvende hissetmediğini belirtti. Sümeyra, "Harun'un serbest kalması sadece benim değil, toplumun güvenliği için de bir tehlike arz ediyor. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum," ifadelerine yer verdi.

Harun Ş.'nin geçmişte trafik kavgalarına da karıştığı ve şiddet eğilimli davranışlarıyla dikkat çektiği bilgisi ortaya çıktı. Sümeyra Ş.'nin avukatı Rıza Özkan, müvekkilinin evliliği boyunca çeşitli şiddet türlerine maruz kaldığını belirterek, olayın ardındaki dinamikler hakkında bilgi verdi. Özkan, Harun’un şiddet eğilimli bir kişi olduğunu ve dosyalarında birçok şiddet olayına dair kanıtların bulunduğunu vurguladı.