25 Şubat 2026, Çarşamba 18:26
Son Dakika | GÜNCEL

Bornova’da Perde Beton Çöktü, Apartman Sakinleri Araçta Yaşıyor

İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle bir apartmanın önündeki perde beton çöktü. Apartman sakinleri tahliye edildi ve yetkililerden acil destek bekliyor.

İzmir'in Bornova ilçesi Eğridere Mahallesi Meşe Sokak'ta, 14 Şubat Cumartesi günü etkili olan yoğun yağış sonrasında bir apartmanın önündeki perde beton çökmüş durumda. Olayın ardından apartman sakinleri, AFAD ekiplerinin müdahale etmesiyle tahliye edildi.

APARTMAN SAKİNLERİ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Apartmanın önündeki yapının çökmesiyle birlikte, 25 kişi sokakta kaldı ve bazıları araçlarında yaşamaya başladı. Murat Kaya, yaşanan heyelan nedeniyle muhatap bulamadan zorlu günler geçirdiklerini dile getirdi. Kaya, "Altyapı sorunlarından dolayı bu duruma geldik. AFAD'a başvurduğumuzda bunu çözemediklerini, Büyükşehir Belediyesi'ne gitmemiz gerektiğini söylediler. Ancak o tarafta da bir çözüm bulamadık," şeklinde konuştu.

Kaya, belediye ile iletişimlerinin kısıtlı olduğunu ve yöneticilerin kendileri için bir çalışma yapmadığını vurguladı. "Kendimizi mağdur hissediyoruz, diyalog kurabileceğimiz bir yetkili yok. Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz," dedi.

BELEDİYEDE HAREKET YOK

Sıddık Kaya ise, AFAD’ın bölgeye iki kez gelerek rapor yazdığını fakat sonuç alamadıklarını ifade etti. "Bornova Belediyesi, 3 gündür geleceklerini söylediler ama henüz gelmediler," diye ekledi.

ARABALARI ÇÖZÜM OLDU

Funda Kaya, evlerine giremediklerini ve yaşamlarını arabada sürdürdüklerini ifade etti. "Yetkililere sesleniyoruz, bir çözüm bulsunlar ya da bırakın biz kendimiz önlem alalım," şeklinde çağrıda bulundu.