10 Mayıs 2026, Pazar 17:07
Son Dakika | GÜNCEL

Bayrampaşa Belediye Meclisi'nde Yeni Başkan Vekilleri Seçildi

Bayrampaşa Belediye Meclisi, nisan ayının ilk oturumunu belediye hizmet binasında gerçekleştirdi. Oturuma Başkan Vekili İbrahim Akın başkanlık ederken, meclis başkanlık divanı, daimi encümen ve TDBB üyeleri belirlendi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi, nisan ayı ilk toplantısını, Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın'ın yönetiminde belediye hizmet binasında yaptı. Toplantıda, meclis başkanlık divanı ile daimi encümen ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üye seçimleri gerçekleştirildi.

Cumhur İttifakı, belediye meclisi 1. başkan vekilliği için AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Ali Altınkılıç'ı, 2. başkan vekili olarak da MHP Meclis Üyesi Ali Rıza Bozyurt'u önerdi. CHP grubu ise 1. başkan vekilliği için Recep Öztürk'ü, 2. başkan vekilliği için de Musa Demir'i aday gösterdi.

Gizli oylama sonucunda, Altınkılıç ve Bozyurt 22 oy alarak meclis başkan vekilleri olarak seçilirken, CHP adayları Öztürk ve Demir 14 oyda kaldı. Ayrıca, gizli oylama ile divan katipliği görevine AK Partili meclis üyeleri Zülal Efe, Murat Salman, Şükrü Sönmez ve İlhan Yılmaz seçildi.

Ak Parti'nin aday gösterdiği Kenan Bıçak, Turgay Çetin ve Faruk Layık, daimi encümen üyeliğine seçilerek görevlerine devam edecek. Mecliste ayrıca, TDBB'ye ilişkin 6 Ekim 2025 tarihli meclis kararının sona ermesi ile yeni asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı. Bu bağlamda, bağımsız meclis üyesi Ali Karahasanoğlu asil üye, İbrahim Soytürk ise yedek üye olarak TDBB’ye seçildi.

Toplantının diğer gündem maddeleri ise incelemek üzere ihtisas komisyonlarına havale edildi.