Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Keçiören Belediye Başkanı Özarslan'a gönderdiği mesajlar hakkında yapılan eleştirileri değerlendirirken, siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu hatırlattı.
Demokratik değerlerin korunması gerektiğine vurgu yapan Tekin, özellikle çocuklara rol model olmanın önemine değinerek, bu konuda dikkatli davranılması gerektiğini ifade etti. Tekin, partilerin birbirine karşı dürüst ve etik bir iletişim içerisinde olması gerektiğini belirtti.
Toplantıda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, F-35 savaş uçaklarıyla ilgili gelişmeler hakkında gelen soruları yanıtlarken, henüz bir ilerleme olmadığını ve takvim belirlendiğinde kamuoyunu bilgilendireceklerini açıkladı. Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün'ün toplantıya katılmasıyla birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Akgün'e dair övgülerde bulunarak, Türk kadınlarının öncü isimlerinden biri olduğunu vurguladı.
Ayrıca, CHP içerisinde yaşanan son gelişmelere dikkat çekilerek, Mesut Özarslan'ın Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğu bilgisi de paylaşıldı.
Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve çeşitli bakanların, Akgün ile samimi sohbetler etmesi dikkat çekti.