09 Şubat 2026, Pazartesi 03:17
Son Dakika | EKONOMİ

Bakan Şimşek: Ekonomik Programda Son Aşama

Bakan Şimşek, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye yapacağı 2 milyar dolarlık enerji yatırımını değerlendirerek, doğrudan yabancı yatırımların 2025'in ilk 11 ayında yıllık bazda %28 artış göstererek 12,4 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Bakan Şimşek, Suudi Arabistan tarafından planlanan 2 milyar dolarlık enerji yatırımını mercek altına alarak, Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırımlarında önemli bir artış yaşandığını belirtti. 2025 yılının ilk 11 ayı itibarıyla gerçekleşen bu yatırımlar, %28 oranında bir artışla 12,4 milyar dolara ulaştı.

Yenilenebilir enerji projelerine yönelik gerçekleştirilecek olan 2 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım, Türkiye’nin yeşil dönüşüm süreçlerini hızlandıracak, enerji güvenliğini güçlendirecek ve enerji ithalatına olan bağımlılığı yapısal olarak azaltacak. Bu bağlamda, ekonomik programda son aşamaya gelindiğini dile getiren Şimşek, kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasının yanı sıra sürdürülebilir büyümenin temellerinin atıldığını vurguladı.