Bakan Murat Kurum Edirne İftarında Önemli Açıklamalarda Bulundu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Edirne'de katıldığı ‘Vefa İftarı’ programında Türkiye'nin güçlenme süreçlerine dikkat çekti. Bakan Kurum, ‘Çeyrek asır önce “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen bir liderin yanında saf tutup, o eski Türkiye olmaktan kurtulmayı başardık. İşte bugün Türkiye, kendi kültürüne ve değerlerine sarılarak her imtihandan güçlenerek çıkan bir ülke olmuştur’ dedi.
Bakan Kurum, ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan doğal afetlere rağmen Türkiye'nin yıkılmadığını ve 2 yılda yarım milyon afetzede yurttaşa yuva sunduğunu vurguladı. ‘Bugün Türkiye, köklü geçmişinin önemini bilen, değerlerine sahip çıkan bir milletin temsilcisidir. Tüm dünya bu süreci takdirle izliyor’ şeklinde konuştu.
Türkiye'nin Tarihi İle Bağlantılı Vurgu
Edirne’deki konuşmasında Balkan coğrafyasına ve bu bölgedeki tarihsel değerlere de yer veren Bakan Kurum, bu ulusun, kendi toprakları için verdiği mücadeleyi anlattı. ‘Biz Selanik’ten Anadolu’ya göç etmek zorunda kalan vatansever anaların evlatlarıyız. İşte Edirne, Trakya ve Anadolu’muz, Türkiye’nin bir parçasıdır’ diyerek duygu dolu anlar yaşattı.
Milletin Değişimi ve Hizmet Alanında Atılan Adımlar
Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen devrim niteliğindeki hizmet ve eserlerin, Türkiye'nin dönüşümü açısından önemli olduğunu vurguladı: ‘Milletimiz, yıllarca görmediği hizmetleri bu dönemde almaya başladı ve değer buldu.’
Halkın Ramazan ayının bereketini her yerde hissettiğini söyleyen Bakan Kurum, ‘Yeni Evim İlk İftarım’ programlarıyla sosyal dayanışmanın güçlendiğine dikkat çekti. Bu zorlu süreçte hafızalarda kalacak bir dayanışma örneği sergilendiğini belirtti.
Bakan Kurum, Türkiye’nin güçlenmesini ve büyümesini sadece mücadelenin değil, aynı zamanda inancın da bir sonucu olarak değerlendirdi: ‘Biz birlikte bir karar vererek, geçmişteki karanlık günlerden bu günlere geldik’ ifadesiyle toplantıyı tamamladı.