TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen mezuniyet töreni, Türkiye'nin bilim alanındaki umutlarını yeşerten ilk mezunları için büyük bir anlam taşıdı. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, diplomalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın elinden aldı.
Mezuniyet Yürüyüşü Coşkuyla Karşılandı
Tören, TÜBİTAK Fen Lisesi’nin ilk mezunlarının gerçekleştirdiği Mezuniyet Yürüyüşü ile başladı. Öğrenciler, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında kazandıkları başarılarla davetlilerin uzun süre alkışını topladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sahne alan 12. Sınıf Mezuniyet Korosu, okurlarına muhteşem bir performans sergileyerek duygusal anlar yaşattı. Tanıtım filminde, okulun kuruluş aşaması ve öğrencilerin başarı hikâyeleri katılımcılara aktarılırken, salonda tarihi bir an yaşandı.
Bakan Kacır İçin Hazırlanan Sürpriz Video
Programa, Bakan Kacır’a okulun kuruluş sürecindeki destekleri için özel olarak hazırlanan bir video da dahil edildi. Video, bakanın okul ziyaretleri ve öğrencilerle buluşma anlarını içerirken davetlilerden büyük takdir topladı.
Okul birincisi Elif Berra Demir, öğrenciler adına Bakan Kacır’a teşekkürlerini ileten özel bir tablo sundu. Mezuniyet plaketini Bakan Kacır’ın elinden alan Demir, konuşmasında, “Başarımı hayatını kaybeden babama ithafen bağlıyorum” diyerek duygu dolu anlar yaşattı.
84 Öğrenci Mezun Oldu
Törenin en anlamlı anlarından birisi ise diplomaların takdim edildiği andı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ve öğretmenler, her bir öğrenciye diplomasını takdim ederek mezuniyet hediyelerini de sundular. Program sonunda, mezun öğrenciler coşku içinde keplerini havaya fırlatarak yeni hayatlarına merhaba dediler.
“Sizler Bizim Umudumuzsunuz”
Konuşmasında Bakan Kacır, “Burada sizlerle inşa ettiğimiz kültür, aldığınız nitelikli eğitimle geleceğe en iyi şekilde hazırlandı. Sizler bizim umudumuzsunuz. Türk milletinin geleceğine bilimle ve teknolojiyle katkı sunacak gençlerimizsiniz” dedi.
TÜBİTAK Fen Lisesi’nin kurulmasının arkasındaki stratejik düşünceyi vurgulayan Kacır, öğrencilerin bilim sıfırlama sınavıyla ve LGS'de gösterdikleri başarılarla bu okula seçildiğini hatırlattı.
Özlük Hakları ve Gelecek Hizmetler
Mesleki olarak sadece mühendislik alanında değil, temel bilim yetkinliklerinde de Türkiye’nin geleceğinin önemli isimleri olmaları gerektiğini belirten Kacır, “Bilim ve teknoloji sadece insanlık yararına olmalıdır” vurgusunda bulundu.
Gelecek İçin Birlik Mesajı
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın da yapılan başarılara ve bu süreçte kendilerini destekleyen Bakan Kacır’a teşekkür ederek, “Geleceğimiz sizlersiniz” dedi ve öğrencilere cesaretle ilerlemelerini söyledi.