14 Mart 2026, Cumartesi 02:46
Son Dakika | GÜNCEL

Bakan Gürlek: Adalete Güvenimizi Artırmalıyız

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği iftar programına katılan Bakan Gürlek, adalet sistemine duyulan güvenin artırılması gerektiğini vurguladı. Ramazan ayının ruhunu paylaşarak konuşan Gürlek, adaletin toplumun temel zemini olduğunu belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen iftar programında konuşan Adalet Bakanı Gürlek, Ramazan ayının önemine ve bereketine değindi. Bu özel sofra etrafında bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Gürlek, adalet sisteminin milletin güvenine olan katkısını da ele aldı.

Bakan Gürlek, İstanbul Adliyesi'ndeki görevine vurgu yaparak, bu mekânlardaki yoğun emek ve insan hikayelerine tanıklık ettiğini belirtti. İstanbul’un, Türkiye'nin en büyük adliyesi olmasının yanı sıra, ülkenin hukuk tarihinin en güçlü merkezlerinden biri olduğunu kaydetti ve verilen her kararın adalet duygusunun teminatı olduğunu dile getirdi.

Adaletin, toplumun en sağlam dayanağı olduğunu ifade eden Gürlek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Medeniyetimizin temeli adalettir. Tarih boyunca kurulan her devletin arkasında hakkaniyet ve adaletin rehberliği olmuştur. Toplum, adalet duygusunu yalnızca sonuçlarla değil, sürecin adil olduğunu düşündüğünde de hisseder. Bu nedenle milletimizin adalete olan güveninin artması en öncelikli hedefimizdir."

Bakan, adaletin gecikmediği, hak arama yollarının güçlendiği ve kamuoyunun yargıya güven duymasının sağlanacağı bir sistemin inşası için çalışacaklarını sözlerine ekledi. Adaletin sadece dava dosyalarıyla değil, toplumun umutlarıyla da şekillendiğini ifade etti.

Gürlek, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümüne değinerek, şiirin derin anlamının bu toprakların bağımsızlık ve adalet tutkusunu simgelediğini dile getirdi. Geçmişten geleceğe köprü kurmanın önemini vurgulayan Bakan, adaletin, devletin en değerli ilkesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Son olarak, programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez de bir konuşma yaparak, hukukun üstünlüğü ilkesini koruyarak çalıştıklarını belirtti. Dönmez, adalet altında birleşmenin toplumun gücünü artıracağını ifade etti.