26 Mart 2026, Perşembe 14:37
Son Dakika | GÜNCEL

Bakan Ersoy'dan Türk Dizilerine Destek Müjdesi: Üreticilerle Yapılan Toplantıda Yenilikler Görüşüldü

Kültürel mirasımızı uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde tanıtmak amacıyla Türk dizilerine yönelik destek modeli oluşturulması için sektörün önde gelen yapımcılarıyla bir araya gelen Bakan Ersoy, önemli detayları paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sektörün önde gelen yapımcılarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türk dizilerine yönelik yeni destek modellerini değerlendirdi. Toplantıya, Bakan Başdanışmanı Tayfun Topal, Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler ve Sinema Genel Müdürü Birol Güven gibi önemli isimlerin yanı sıra Ay Yapım, TİMSBİ Productions, Gold Yapım ve daha birçok tanınmış yapımcı katıldı.

Bunun yanı sıra, yayıncı kuruluşlardan TRT, TV8, Kanal D, ATV gibi kanalların temsilcileri de toplantıda yer aldı. Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Başkanı Burhan Gün'ün de katıldığı etkinlikte, yeni destek modelinin uygulama süreci ve bu destekten yararlanma şartları üzerinde duruldu.

Destek Kriterleri Belirlendi

Toplantının gündeminde, destekten yararlanacak yapımlar için belirlenen kriterler yer aldı. Dizilerin en az 3 kıta ve 10 ülkeye ihraç edilmesi, Türkiye’de en az 26 bölüm yayınlaması, üst sıralarda reyting elde etmesi, Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini güçlü bir biçimde yansıtması gibi unsurlar tüm detaylarıyla ele alındı.

Bunun yanı sıra Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından, dizilerin bilinirliğinden yararlanarak Türkiye turizmi için etkili tanıtım filmleri ve içerikleri hazırlanacağı ifade edildi. Üretim gücünü artırmayı ve Türkiye’nin tanıtımına somut katkı sağlamayı amaçlayan bu destek mekanizması, sektörle iş birliği içerisinde geliştirileceği belirtildi.