13 Mayıs 2026, Çarşamba 17:39
Son Dakika | GÜNCEL

BAE, Hizbullah ile Bağlantılı 16 Kişi ve 5 Kuruluşu Terör Listesine Aldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), terörizmi finansmanıyla mücadelede uluslararası işbirliğini güçlendirme amacıyla, Hizbullah ile bağlantılı 16 kişi ve 5 kuruluşu yerel terör listesine ekledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) resmi haber ajansı WAM, ülkenin terörizmi finansmanına karşı uluslararası işbirliğini artırma taahhüdü çerçevesinde önemli bir karar aldığını duyurdu. Karar gereği, Hizbullah ile bağlantılı olduğu iddia edilen 16 kişi ve 5 kuruluş, BAE'nin yerel terör listesine dahil edildi.

Uluslararası alanda terörizmin finansmanı ile mücadeledeki bu adım, bölgesel ve küresel düzeyde koordinasyonu güçlendirmeyi hedefliyor. BAE, bu kişilerin ve kurumların mal varlıklarının dondurulması gibi gerekli tedbirlerin, karardan sadece 24 saat içerisinde uygulanacağını da duyurdu.

GEREKEN TEDBİRLER ALINACAK

BAE, aynı zamanda terör finansmanıyla ilişkilendirilen ağların ve bunların dolaylı bağlantılarının hedeflenmesi amacıyla bu kararı aldığını belirtti. İlgili denetim kurumlarından, terör listesine dahil olan kişi ve kuruluşlarla olan mali ve ticari ilişkilerin tespit edilmesi ve mevcut mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin başlatılması talep edildi.