Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Sözcüsü Martin Giese, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, New York Times gazetesinde yayımlanan ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin kötü muamele, işkence ve sistematik cinsel şiddete maruz kaldıklarına dair haberi değerlendirdi.
Alman Hükümeti Cinsel Şiddeti Kınıyor
Giese, konuyla ilgili olarak, "Bu haberi dikkate alıyoruz. Alman hükümeti, cinsel şiddeti her koşulda güçlü bir şekilde kınamaktadır. Ancak, şu an için bahsedilen vakalarla ilgili kendi araştırma bulgularımız bulunmamaktadır. Önemli olan, bu suçlamaların derhal araştırılması ve suçluların hesap vermesidir," şeklinde konuştu.
Giese, ayrıca, "Bu araştırmalar geçmişteki Birleşmiş Milletler raporlarıyla örtüşüyor. Alman hükümeti, bağımsız kuruluşların İsrail’deki hapishanelere erişimini sağlamak üzere üzerlerine düşeni yapmalıdır," ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Filistinli tutuklulara erişim sağlaması için gerekli çabaları göstermeye devam ettiklerini belirtti.
Daha önce New York Times muhabiri Kristof tarafından yapılan bir araştırmada, İsrailli askerler ve gardiyanların, Filistinli esirlere yönelik tecavüz ve çocuklara uygulanan sistematik cinsel istismar vakaları gündeme getirilmişti.