Aksaray’da, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesinde, kaçak avcılık yapan iki kişi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aksaray Şube Müdürlüğü ekiplerine silahlı saldırıda bulundu. Olay, 4 Mart tarihinde gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na aykırı olarak yapılan usulsüz avlanmayı tespit ettiler.
Bölgedeki su birikintileri nedeniyle, 9 kişilik ekip yaklaşık 5 kilometre yürüyerek avcıların bulunduğu alana ulaştı. Ancak avcılar, tüfeklerle ekip üyelerine saldırarak bir orman muhafaza memurunu yaraladı ve ekiplerin kullandığı drona da ateş açarak dronu düşürdüler. Bu anlar, dron kamerası tarafından kaydedildi.
Şüpheliler, avladıkları yaklaşık 50 ördeği alarak atla olay yerinden kaçtı. Olayın ardından jandarmaya haber verildi. Düşürülen dron görüntüleri aracılığıyla avcıların kimlikleri belirlenerek Özgür A. (31) ve Hami Ü. (34) yakalandı. İki avaçının, her biri hakkında 50 ördek için toplam 776 bin 374 TL idari para cezası uygulandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemece tutuklandı.