01 Temmuz 2026, Çarşamba 21:21
Son Dakika | DÜNYA

Akra'da Sel Faciası: 39 Bin Kişi Evlerini Terketti

Gana'nın başkenti Akra, son günlerde etkisini gösteren şiddetli yağışların ardından büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. İçişleri Bakanı Muntaka Mohammed-Mubarak, 28 Haziran'dan bu yana su baskınları sonucu 39 bin kişinin yerinden olduğunu açıkladı.

Gana İçişleri Bakanı Muntaka Mohammed-Mubarak, ülkedeki sel felaketi hakkında önemli bilgiler aktardı. 28 Haziran'dan bu yana devam eden yoğun yağışların, Akra'nın birçok yerini sular altında bıraktığını belirtti.

Bakan, felaketten etkilenen hane sayısının 7,761'e ulaştığını ve 38,802 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti. Ayrıca, 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin hala kayıp olduğu bilgisi verildi.

Gana’nın sağlık yetkilileri, sel sonrası olası salgın hastalıklara karşı uyarılarda bulundu. Kolera, sıtma ve ishal gibi hastalıkların yayılma riski konusunda halkı bilinçlendirmeye yönelik önlemlerin artırıldığı bildirildi.