03 Nisan 2026, Cuma 16:00
Son Dakika | GÜNCEL

Afyonkarahisar'a Yıllık 1 Milyar 800 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

Uraloğlu, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen yol projeleriyle ulaşımı daha hızlı ve güvenli hale getirdiklerini ifade ederken, yıllık toplam tasarrufun 1 milyar 800 milyon lirayı aşacağını duyurdu.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde gerçekleştirilen Çay-Karaadili-Dinar il yolu temel atma ve Çay-Bolvadin-Emirdağ yolu açılış töreninde konuşan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'Durmak yok, yola devam' anlayışıyla Afyonkarahisar'a önemli hizmetler sunmaya devam ettiklerini belirtti.

Yeni hizmete sunulan Çay-Bolvadin-Emirdağ Devlet Yolu ile üç ilçe arasında 53 kilometrelik güzergahı modern bölünmüş yol standardına yükselttiklerini ifade eden Uraloğlu, proje dahilinde inşa edilen 7 köprü, 10 alt geçit ve 69 menfezle birlikte çevre dostu uygulamalara da dikkat çektiklerini kaydetti. Bu kapsamda, bölgedeki doğal zenginliği korumak adına 4 bin fidan diktiklerini açıkladı.

Yolun yenilenmesi ile seyahat süresinin 18 dakika azaltılarak 35 dakikaya düştüğünü belirten Uraloğlu, bu sayede zamandan 781 milyon lira, akaryakıttan ise 513 milyon lira tasarruf sağlanacağını vurguladı. Ayrıca, bu projelerin akıcı trafiği teşvik ederek karbon emisyonunu 24 bin ton azaltacağını ekledi.

Uraloğlu, Çay, Bolvadin ve Emirdağ arasındaki ulaşımın daha hızlı, güvenli ve konforlu hale geleceği müjdesini verirken, Çay-Karaadilli-Dinar il yolunun güncellenmesi için de yeni projelere başlanacağını ifade etti. Bu yolun, İç Anadolu ile Ege ve Akdeniz bölgeleri arasında önemli bir ulaşım koridoru oluşturacağını belirtti.

Geçen 24 yıl içinde 109 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ve bölünmüş yol uzunluğunu arttırarak Afyonkarahisar'ın ulaşım altyapısını güçlendirdiklerini dile getiren Uraloğlu, yeni projelerin tamamlanmasıyla birlikte zaman ve akaryakıt tasarrufunun 1 milyar 800 milyon lirayı aşacağını, ayrıca karbon emisyonunun 31 bin ton düşeceğini duyurdu.

Uraloğlu, konuşmasının devamında demiryolu projelerine de değinerek, ildeki ulaşım ağına entegre çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Törene katılan Vali Naci Aktaş ve diğer yetkililer, yeni yolların temelinin atılmasıyla birlikte Afyonkarahisar'daki ulaşım projelerinin hız kazanacağı konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler.