Adana'nın Kozan ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan trafik denetimleri sırasında iki sürücüye toplamda 664.500 lira ceza uygulandı. Denetimlerde, 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan bir plakasız motosiklet sürücüsü kısa sürede yakalandı.
İlk Sürücü Ceza Usulüyle Yakalandı
Şahıs, ehliyetsiz motosiklet kullanması ve diğer trafik ihlalleri nedeniyle 288.500 lira ceza ile karşı karşıya kaldı. Bunun yanı sıra, motosikleti de trafikten menedildi.
İkinci Sürücüden Şaşırtıcı Gelişme
Denetim sırasında durdurulmak istenen başka bir motosiklet sürücüsü de kaçmaya çalıştı; ancak yapılan takip sonucunda yakalandı. Yapılan sorgulamada, bahse konu şüphelinin çeşitli suçlardan arandığı ve kesinleşmiş bir hapis cezası bulunduğu belirlendi. Bu sürücüye ise toplamda 376.000 lira para cezası uygulandı ve motosikleti 60 gün süreyle trafikten menedildi.
Adana'daki bu denetimler, güvenli sürüşü teşvik etmek ve trafikteki ihlalleri önlemek amacı taşıyor.