Adana'da düzenlenen bir polis operasyonunda, bir kamyonette 5 milyon TL değerinde 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyon, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki kaçak sigara ticareti ile ilgili aldığı bir ihbarla başladı.
Yapılan çalışmalarda, şüpheli sürücü V.E.'nin, kamyonetinde kaçak sigara taşıdığı tespit edildi. Hemen harekete geçen polis, V.E.'yi aracında seyir halindeyken durdurdu ve araçta yapılan aramada gümrük kaçağı 50 bin paket sigara bulundu. Ele geçirilen sigaraların toplam gümrük değeri 5 milyon TL olarak belirlendi.
V.E., emniyetteki sorgusu sırasında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şüpheli, 'Ucuza bulunca toplu satın aldım' diyerek ifadesiyle şaşkınlık yarattı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.