Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yaptığı haftalık bilgilendirmede önemli açıklamalarda bulundu.
Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin devam eden terörle mücadelesinin yanı sıra sınır güvenliğine yönelik faaliyetlerin artırıldığını vurguladı. Aktürk, 1 Ocak'tan bu yana teslim olan terörist sayısının 75'e ulaştığını ve sınır bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, son bir haftada 270 kişinin yakalandığı ve 167 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği bilgisini verdi.
Ayrıca, güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgesel ve küresel güvenliğe katkı sağlamak amacıyla aktif olarak görev aldığını ifade etti. Somali'de, Türk hava kuvvetlerinin de etkin rol aldığı birliklerimiz, uluslararası barış operasyonlarına destek vermeye devam ediyor.
Aktürk, mevcut askeri yapılanmada dönüşüm sürecine dikkat çekerek, komando tugaylarının sayısının artırılacağını duyurdu. Bu yeni tugayların, güncel tehdit analizlerine ve modern harekât konseptlerine uygun olarak teşkil edileceği belirtildi. Bakanlık, bu değişikliğin, savaşın doğasında ve teknolojisindeki yeniliklere paralel olarak gerçekleştirdiği reformlar çerçevesinde olduğunu ifade etti.
Tüm bu gelişmeler, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası güvenlik politikalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.