26 Mart 2026, Perşembe 14:34
Son Dakika | GÜNCEL

ABD, Suriye'deki Askeri Varlığını Sonlandırıyor

ABD'nin Suriye'deki askeri üslerinden çekilmesi hız kazanıyor. Yerel kaynaklara göre, askeri ekipman taşıyan TIR'lar Irak sınırına doğru hareket ederken, El Hol kampının da boşaltıldığı bildirildi.

Suriye'deki askeri varlığını azaltma kararı alan ABD, yerel kaynakların aktardığına göre, askeri ekipmanları taşımak üzere konvoylar halinde hareket eden onlarca lojistik TIR'ı Irak sınırına doğru gönderdi. Bu gelişme, ABD'nin son bir ay içinde Suriye'nin önemli bölgelerindeki üslerinden, özellikle Şeddadi ve Tenef'ten çekildiğini göstermekte. ABD ordusu, şu an Rümeylan, Harab Cir ve Life Stone bölgelerinde hala asker bulundurmakta. Ancak Kasrak üssünün boşaltılması, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığını tamamen sonlandırma aşamasına geldiğini doğrulamakta.

El Hol Kampı Boşaltıldı

Diğer yandan, Suriye'nin El Hol kampının da boşaltıldığı duyuruldu. Bu kamp, DAEŞ bağlantılı olduğu iddia edilen on binlerce kadın ve çocuğa ev sahipliği yapıyordu. Suriye Dışişleri Bakanlığı, son konvoyun Pazar sabahı kampı terk ettiğini yakından takip ettiğini ifade etti. Kampta kalan bazı kişilerin Irak'a, bazıların ise Halep'teki başka bir kampa sevk edildiği belirtilmekte.