10 Mayıs 2026, Pazar 17:07
Son Dakika | GÜNCEL

ABD Ordusu Karayipler'de Uyuşturucu Operasyonu Gerçekleştirdi: İki Ölü

ABD ordusu, Karayip Denizi’nde uyuşturucu kaçakçılığı yapan teknelere yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Son operasyonda, terör örgütü olarak tanımlanan bir gruba ait bir teknede gerçekleştirilen saldırıda iki narko-terörist öldürüldü.

ABD ordusu, Karayip Denizi ile Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürüttüğü operasyonları sürdürüyor. Özellikle kötü üne sahip kaçakçılık rotalarında faaliyet gösteren teknelere yönelik yoğunlaşan bu saldırılar, bölgedeki güvenlik ve istikrar için kritik bir önem taşıyor.

GÜNEY MIZRAĞI OPERASYONU

ABD Güney Komutanlığı (SOUTHCOM) tarafından yapılan açıklamada, Güney Mızrağı Operasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen son hedefin, terör örgütü olarak tanımlanan bir gruba ait olduğu belirtildi. SOUTHCOM Komutanı Orgeneral Francis L. Donovan’ın direktifi ile gerçekleştirilen saldırıda, kaçakçı teknesinin Karayipler'deki bilinen rotalarda uyuşturucu taşıdığına dair elde edilen istihbarat doğrulandı.

Açıklamada, "Bu operasyonda iki erkek narko-terörist etkisiz hale getirilmiştir. Olayda hiçbir ABD personeli zarar görmemiştir" ifadeleri yer aldı. Operasyonların, bölgedeki uyuşturucu ticaretine karşı etkili bir duruş sergileme çabası içerisinde olduğu vurgulandı.