ABD Ticaret Bakanlığı, Ekim ile Aralık 2025 dönemine ait cari işlemler dengesi verilerini gün yüzüne çıkardı. Yapılan açıklamaya göre, ülkenin cari işlemler açığı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyrekle kıyaslandığında yüzde 20,2 oranında azalarak 190,7 milyar dolara geriledi.
Bu düşüşle beraber, cari işlemler açığı, 2021'in ilk çeyreğinden bu yana en düşük seviyesine inmiş oldu. Piyasalarda cari açığın 211 milyar dolara ulaşması bekleniyordu. Ayrıca, geçen yılın üçüncü çeyreği için açıklanan cari açık, 226,4 milyar dolardan 239,1 milyar dolara revize edildi.
Ülkenin cari açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 2,4 olarak hesaplandı. Bu oran, bir önceki çeyrekte yüzde 3,1 seviyesindeydi. Cari açığın azalmasında, birincil gelir dengesinin fazlaya dönmesi ve mal ticareti açığının azalmasının rolü büyük oldu.