05 Nisan 2026, Pazar 19:06
Son Dakika | DÜNYA

ABD'den İran'a Şok Operasyon: Süleymani'nin Ailesi Gözaltına Alındı

ABD, General Kasım Süleymani'nin yeğeni Hamide Süleymani Afshar ve kızını gözaltına aldı. Gözaltılar, aile üyelerinin sosyal medya paylaşımlarındaki lüks yaşam tarzıyla örtüşüyor.

ABD, İran ile olan gergin ilişkiler çerçevesinde ilginç bir operasyon gerçekleştirdi. Olayda, İranlı komutan General Kasım Süleymani’nin yeğeni Hamide Süleymani Afshar ve kızı Sarinasadat Hüseyni, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri tarafından gözaltına alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 25 yaşındaki Hüseyni ve annesinin, ülkeye giriş statülerinin ihlal edilmesi nedeniyle gözaltına alındığı duyuruldu. Bakanlık, yeşil kartlarının iptalinde, söz konusu şahısların İran rejimiyle bağlantılarının etkili olduğuna dikkat çekti.

Sosyal Medya Paylaşımları Dikkat Çekti

Süleymani ailesinin sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflar, ABD’deki lüks yaşam tarzlarını gözler önüne serdi. Hüseyni’nin, özel jetlerle seyahatleri, yatlarda güneşlenmeleri ve müzik festivallerindeki eğlenceli anları, yetkililerin dikkatini çekti.

Ayrıca, Hüseyni'nin yakın zamanda Miami'ye ve Las Vegas’ta düzenlenen bir Formula 1 yarışına katıldığı bilgisi gündeme geldi. Bu durum, ABD’nin onları gözaltına almasının nedenlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Diğer İsimler de Gözaltında

ABD Dışişleri Bakanlığı, ayın başlarında İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’nin sekreteri Ali Laricani’nin kızı ile eşinin de yasal statülerinin iptal edildiğini açıkladı. Bu kişilerin ABD’ye girişleri yasaklandı.

Öte yandan, ACİL durumlarla ilgili duyurularda, Trump yönetiminin “Amerikan halkının güvenliğini tehlikeye atan yabancıların ülkede kalmasına izin vermeyeceği“ vurgusu dikkat çekti.