25 Şubat 2026, Çarşamba 02:09
Son Dakika | GÜNCEL

17 Yaşındaki Yağmur'un Trajik Ölümünde Keşif Kararı

Kayseri'de 19 Ocak'ta meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Yağmur Çoban'ın sevgilisi Fehmi Demirkollu'nun ruhsatsız silahıyla başından vurularak hayatını kaybetmesi sonrası soruşturma derinleşiyor. Mahkeme, olayla ilgili keşif yapılmasına ve şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Geçen yılın 19 Ocak gecesi, saat 03.00 sularında Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi'nde trajik bir olay yaşandı. 17 yaşındaki Yağmur Çoban, sözleşmeli er olan sevgilisi Fehmi Demirkollu ile görüştüğü sırada ruhsatsız bir silahla başından vuruldu. Olayın ardından Demirkollu, durumu polise bildirdi. Ancak hastaneye kaldırılan genç kız, yaşamını yitirdi. Demirkollu, olayın ardından sahip olduğu ruhsatsız tabancayı Yağmur'un eline vererek, intihar görüntüsü vermeye çalıştığını söyledi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında soruşturma başlatarak, Demirkollu'yu cinayet şüphesiyle tutukladı. Hakkındaki iddianamede, Çoban'ın annesinin olayla ilgili ifadeleri, şüphelinin kurbanı sürekli tehdit ettiği ve olayda kullanılan silahın ruhsatsız olduğu gibi unsurlar bir arada değerlendirildi. İddianameye göre, Demirkollu'nun ruhsatsız bir silah bulundurduğu için 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası ve kıskançlık nedeniyle Yağmur'u kasten öldürmesi sebebiyle de ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında sanık Demirkollu, geçmişteki ifadelerini tekrarladı ve bu suçlamaları reddetti. Olayın ardından yaşadığı kayıpları ve olayın kendisi üzerindeki etkisini dile getirerek, suçsuz olduğunu iddia etti. Yağmur'un annesi ise sanıktan şikayetçi olarak, en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Mahkeme, Duruşmaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da müdahil olmasına ve sanık Demirkollu'nun tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Olay yerinde bir keşif yapılacağı belirtilerek duruşma ertelendi.