HABER MERKEZİ - Türkiye genelinde dev bir dolandırıcılık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlar neticesinde, 17 ilde 180 şüpheli yakalandı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin hesaplarında toplamda 2 milyar 190 milyon TL değerinde işlem hacmi olduğu belirlendi.
DOLANDIRICILIK TAKTİKLERİ AÇIKLANDI
Polis ekiplerinin yaptığı derinlemesine araştırmalar sonucunda, dolandırıcıların sahte internet siteleri kurarak, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, sahte altın satışları yaptığı ve iş bulma ile yatırım vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ortaya çıktı.
DELİLLER KORUMADA
Gerçekleştirilen operasyonlar sırasında çok sayıda delil ve nakit para ele geçirildi. Bu kapsamda, 111 cep telefonu, 101 SIM kart, 15 elektronik cihaz, 6 hard disk, 15 bankamatik kartı, 338 bin 400 TL ve 4 bin 400 dolar nakit para ile 395 adet ziynet eşyası ve 1.050 gram altın bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyonları başarıyla yöneten Cumhuriyet Başsavcılıkları ve fedakâr polis ekiplerine teşekkür ederek, "Vatandaşlarımızın emeklerine göz dikenlere asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde açıklama yaptı.