28 Haziran 2026, Pazar 14:55
Son Dakika | GÜNCEL

Türk Yıldızları Belçika Gökyüzünde Fırtına Gibi Esti: Uzun Süreli Gösteri ile Göz Doldurdu

Belçika'nın Florennes Hava Üssü'nde gerçekleştirilen etkinlikte Türk Yıldızları, NF-5 Freedom Fighter uçaklarıyla yaklaşık 45 dakikalık ihtişamlı gösteri düzenleyerek organizasyon tarihinin en uzun süreli akrobasi uçuşunu sergiledi. İzleyicilerden tam not alan ekip, Türk ve yabancı ziyaretçilerle de etkileşimde bulundu.

Belçika'nın Florennes Hava Üssü'nde yapılan büyük etkinlikte Türk Yıldızları, NF-5 Freedom Fighter jetleriyle gerçekleştirdikleri muhteşem gösteri ile seyircileri büyüledi. Halka açık gösteri, yaklaşık 45 dakika sürdü ve etkinliğe katılan ekipler arasında en uzun süre havada kalan grup olarak dikkat çekti. Toplamda 7 uçakla sahne alan Türk Yıldızları, İngilizce, Fransızca, Flamanca ve Türkçe sunum yaparak izleyicileri bilgilendirdi.

Türk Yıldızları'nın akrobasi gösterisi, etkinliği izleyen binlerce seyirci tarafından büyük bir beğeniyle karşılanırken, pilotlar gösterinin ardından hem Türk hem de yabancı ziyaretçilerle bir araya geldi. Etkinlik, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Barış Tantekin, Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim ve Belçika askeri yetkilileri tarafından da ilgiyle takip edildi.

Etkinliğin sonunda, Türk Yıldızları ekibi, Büyükelçi Tantekin, Başkonsolos Sevim ve diğer askeri yetkililere imzalı Türk Yıldızları fotoğraflarını hediye etti.

TÜRKİYE-BELÇİKA İLİŞKELERİ GÜÇLENİYOR

Tantekin, Türkiye ile Belçika'nın dostluk ilişkilerini vurgulayarak, iki ülke arasındaki işbirliklerinin güçlendiğini belirtti. Özellikle, Belçika Kraliçesi Mathilde liderliğinde gerçekleşen ekonomik misyonun Türkiye ziyareti esnasında, birçok alanda işbirliği imkanlarının ele alındığını ifade etti.

Tantekin, Türk hava kuvvetlerinin yeteneklerini gösterebilmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk Yıldızları'nın başarılı gösterilerini gerçekleştiren ekipte pilotlardan teknisyenlere kadar geniş bir personelin rolü olduğunu vurguladı. Sıcak hava koşullarına rağmen sergilenen mükemmel performans, Belçika'da yaşayan yaklaşık 300 bin Türk vatandaşı için de bir gurur kaynağı oldu.

Türk Yıldızları Filo Komutanı Yarbay Kürşat Kömür, Belçika'da böyle bir gösteri yapabilmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, Türk milletinin ve bayrağının temsil edilmesinin kendileri için büyük bir onur olduğunu aktardı.

Yurtdışında Gelecek Misyonlar

Türk Yıldızları'nın lideri Yarbay Hasan Kocabaş, etkinliğin ikinci gününde de benzer bir gösteri yapacaklarını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını belirtti. Pilotlar, yurtdışı gösterilerde Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edecekleri mesajını verdiler.

Gösterinin genç pilotlarından Yüzbaşı Sertan Akkoç ise, izleyicilerden gelen olumlu tepkilerin büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Türk Yıldızları, Belçika'da yalnızca bir gösteri sunmakla kalmayıp, Türk milletinin güç ve yeteneklerini de sergilemiş oldu.

Yerel halk için özel bir jest olarak, gösterinin sunumlarında Belçika’nın resmi dillerinin de kullanılması, izleyicilerle bağ kurmayı daha anlamlı hale getirdi.