25 Haziran 2026, Perşembe 01:16
Son Dakika | GÜNCEL

Samsun ve Kastamonu'da İnsansız Hava Aracı Düşmesi! Jandarma Soruşturma Başlattı

Samsun'un Alaçam ilçesinde ve Kastamonu'nun Cide ilçesinde iki ayrı insansız hava aracı (İHA) düşüşü meydana geldi. Olay yerlerine intikal eden jandarma ekipleri, hem düşen İHA'ların incelenmesi hem de soruşturma başlatmak üzere çalışmalara başladı.

Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Kuşkayası köyünde, Musa Zilan'a ait evin arkasındaki fındık bahçesine bir insansız hava aracı (İHA) düştü. Yaklaşık 200 kilogram ağırlığında olduğu tahmin edilen İHA, büyük bir gürültü ile yere çakıldı ve sonrasında alev aldı. Olayın ardından bahçesine düşen İHA'nın parçaları etrafa saçılırken, Zilan durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine intikal eden jandarma ekipleri, düşen hava aracının menşei ve ait olduğu kişi hakkında detaylı inceleme başlattı. Soruşturma devam ediyor.

Samsun'da Durum Farklı Değil

Samsun'un Alaçam ilçesinde de başka bir insansız hava aracı bulundu. Yukarı Elma Mahallesi'nde vatandaşların yaptığı ihbar üzerine jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, bulunan cismin detaylı incelenmesi için çalışmalar başlatıldı. İlk değerlendirmelere göre, bu cismin de bir İHA olduğu tahmin edilmekte. Jandarma, olay yerinde yaptığı incelemelerle İHA'nın menşei ve özelliğini belirlemek için teknik çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, İHA'nın hangi ülkeye ait olduğuna ve bölgeye nasıl ulaştığına dair soruşturmalar devam etmekte.