İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri, gerçekleştirdikleri başarılı bir operasyonla ATM'lere sahte dolar yatırarak vurgun yapan bir suç şebekesini çökertti. İstanbul merkezli olarak Artvin, Bursa, Edirne, Samsun ve Diyarbakır’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, toplamda 9 şüpheli gözaltına alındı.
ŞEBEKE SONUÇLARINI KONTROL ETTİ
Siber polis, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın öncülüğünde yürütülen soruşturma kapsamında, sahte 50 dolar banknotlarının çeşitli bankaların ATM’lerine yatırıldığını tespit etti. Şebeke, bu sahte paraları ATM’ler üzerinden sisteme sokarak sonrasında bunları Türk lirası olarak çekerek haksız kazanç elde etmeyi başardı.
HIZLI OPERASYONLA YAKALANDILAR
Şebekeye ait ATM'lerin güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelilerin tanınmamak için şapka, gözlük ve maske takarak para yatırdıklarını belirledi. Bugün erken saatlerde düzenlenen operasyonla birlikte İstanbul başta olmak üzere altı ilde, çeşitli adreslere baskınlar yapıldı. Yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü ve işlemler hala devam ediyor.