27 Haziran 2026, Cumartesi 07:20
Son Dakika | DÜNYA

Pakistan'da İki Patlama: 7 Ölü, 3 Yaralı

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde, uzaktan kumanda ile patlatılan iki el yapımı bombanın neden olduğu saldırıda, 7 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. Olayın detayları ve başbakanın tepkisi dikkat çekiyor.

Pakistan’ın kuzeybatısında yer alan Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde yaşanan üzücü bir saldırıda, yol kenarına yerleştirilen iki el yapımı bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Polis kaynaklarından alınan bilgilere göre, saldırıda 7 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

İKİ AYRI PATLAMA GERÇEKLEŞTİ

İlk patlama, bir aracın geçişi sırasında meydana gelirken, ikinci patlama sağlık ekiplerinin olay yerine müdahale ettiği anlarda gerçekleşti. Yerel polis memuru Yasir Afridi, yolcu taşıyan bir kamyonetin hedef alındığını ve hastaneye götürülen yaralıların bulunduğu araçta ikinci patlayıcının infilak ettiğini belirtti.

ŞERİF'TEN AÇIKLAMALAR GELDİ

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, bu vahim saldırıyı kınayarak sorumluların yargı önüne çıkarılacağına dair söz verdi. Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari de benzer şekilde saldırının arkasındaki terör destekçilerini uyararak, güvenli sığınak, lojistik destek ve mali yardım sağlamamaları gerektiğini vurguladı.

BÖLGEDE TEPKİLER SÜRÜYOR

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen bir grup bulunmuyor. Ancak, bölgedeki Pakistan Talibanı (TTP) ve diğer silahlı grupların aktif olduğu biliniyor. Pakistan hükümeti, sınıra yakın bölgelerdeki artan saldırılardan Afganistan'ı sorumlu tutarken, Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.