İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail askerlerini ziyaretinde dikkat çekici mesajlar verdi. Netanyahu, orada yaptığı konuşmada, İran ve onun desteklediği güçler karşısında durduklarını belirterek, "Onlara darbeler vurduk, fakat bu mücadele henüz sona ermedi. Gelecekte nerede olacağımız tamamen gücümüze bağlı" şeklinde konuştu.
Netanyahu, silahlanmada bağımsızlık vurgusunu güçlendirerek, "ABD'li dostlarımızdan aldığımız destek için minnettarım; fakat bugün kendi bağımsız silahlanma ağımızı kurmak zorundayız. Kendi silahlarımızı üretmeliyiz. Bağımlılıktan kurtulmak ve gücümüzü artırmak için teknolojiyi daha fazla entegre etmeli ve liderlik becerilerine sahip yeni nesilleri yetiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Netanyahu'nun açıklamaları, İsrail'in gelecekteki güvenliğini sağlamak için kendi gücünü inşa etme kararlılığını ortaya koydu.