25 Haziran 2026, Perşembe 01:17
Son Dakika | GÜNCEL

Mardin'de Yol Tartışması Kanlı Bitti: Ölü Sayısı Üçe Yükseldi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yol verme kavgası sonucunda 2 kişi hayatını kaybederken, yaralanan Vejdi Kılınç’ın hastanede ölmesiyle ölü sayısı 3'e çıktı. Olayda toplam 9 kişi yaralandı ve 15 şahıs gözaltına alındı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 'yol verme' nedeniyle yaşanan bir kavga, kanlı bir çatışmaya dönüştü. Olay, 28 Mayıs tarihinde Kızıltepe’ye bağlı Ilıcak Mahallesi’nde, Nusaybin kara yolu üzerinde gerçekleşti. Araçlarıyla seyir halinde olan iki ailenin fertleri arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı, taşlı ve sopalı bir kavgaya dönüşmüş.

Yaralı olan 9 kişi, olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedavi süreci devam eden yaralılardan Abdullah Kılınç (29) ve Doğan Baday (35) maalesef yaşamını yitirirken, ağır yaralı olan Vejdi Kılınç (50) Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Yapılan müdahalelere rağmen Vejdi Kılınç sabah saatlerinde hayatını kaybetti, böylelikle olayda ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Çatışmanın ardından, güvenlik güçleri olaya karıştığı belirlenen 15 kişiyi gözaltına aldı. Olay, yerel halk arasında büyük bir infiale yol açtı.