26 Mayıs 2026, Salı 16:57
Son Dakika | DÜNYA

Körfez'de Patlama Haberi: ABD-İran Gerginliği Devam Ediyor

ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının ardından Hürmüz Boğazı yakınlarında bir gemide patlama meydana geldi. Umman açıklarında yaşanan olay, bölgedeki deniz trafiği açısından endişe yarattı.

ABD'nin İran'a düzenlediği son saldırıların ardından Hürmüz Boğazı'nın kapılarını tutan bölge üzerinde gerginlik artış gösterdi. Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları'nın (UKMTO) yaptığı duyuruya göre, Umman'ın başkenti Maskat'ın yaklaşık 60 deniz mili açığında seyreden bir tanker yakınlarında dış kaynaklı bir patlama yaşandığı bildirildi.

'DIŞ KAYNAKLI PATLAMA'

Patlama sonrası, tankerin kaptanı durumu yetkililere iletti ve mürettebatın güvende olduğu, ancak gemiden bir miktar yakıtın denize sızdığı bilgisi paylaşıldı. UKMTO, olayla ilgili hemen bir inceleme başlattığını açıkladı ve bölgeden geçmekte olan diğer gemilere, dikkatli seyretmeleri ve şüpheli durumları hemen bildirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

GÜNDEMDEKİ GELİŞMELER

Öte yandan, İran, ABD ordusuna ait bir MQ-9 Reaper insansız hava aracını düşürdüğünü ve bir F-35 savaş uçağına da ateş açarak geri çekilmeye zorladığını duyurdu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, hava savunma sistemlerinin tespitiyle gerçekleştirilen bu başarılı hamlelerin yanında, gelecekteki saldırılara karşı yaptırım hakkını saklı tuttuğunu ilan etti.