25 Haziran 2026, Perşembe 01:14
Son Dakika | GÜNCEL

Kars'ta Mayıs Ayında Kar Sürprizi Yaşandı

Kars ilinde etkili olan sağanak yağış, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışına dönüştü. Akyaka ve Arpaçay ilçelerindeki bazı köyler beyaza bürünürken, Sarıkamış'ta da hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle kar etkili oldu.

Kars'ta, Türkiye'nin en soğuk illerinden biri olarak bilinen bu şehirde, önceki gün etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Akyaka ve Arpaçay ilçelerine bağlı köyler, yoğun karla kaplanırken, Sarıkamış'ta hava sıcaklığı gecede sıfırın altında 1 dereceye düştü. Bu durum, bölgedeki kar örtüsünün oluşumuna zemin hazırladı.

Yaylada Karla Mücadele

Artvin'in Şavşat ilçesindeki Arsiyan Yaylası'nda kamp yapan altı kişi, kar ve sis nedeniyle mahsur kalırken, bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, kampçıları güvenli bir şekilde ilçeye indirdi. Tokat'ın Başçiftlik ilçesindeki Osmanlı Yaylası'nda etkili olan kar yağışı, açan çiçekleri beyaz bir örtüyle kaplarken, yaylada bulunan koyun sürüsü de aniden bastıran kar yağışına yakalandı.

Gümüşhane'de önceki gece yaşanan yağış, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte beyaz örtünün oluşmasına neden oldu. Trabzon'un Maçka ilçesindeki Eskala Yaylası ve Çaykara'daki Parma Yaylası da kar yağışından nasiplendi ve kısa süre içerisinde beyaz bir örtüyle kaplandı.

Sel Tehlikesi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde etkili olan sağanak yağış, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi. Adana'dan İslahiye'ye doğru yola çıkan Burak Keskin yönetimindeki minibüs, Devlet Demir Yolları alt geçidinde su birikintisine yakalandı. Eşi ve iki çocuğuyla birlikte mahsur kalan sürücü, çevredeki vatandaşlardan yardım isterken, itfaiye müdahalesiyle kurtarıldı. Ayrıca, Osmaniye'nin Bahçe ilçesindeki Kale Mahallesi'nde sağanak sonrası meydana gelen toprak kayması, prefabrik bir evi devirdi; olayda can kaybı olmamakla birlikte, birçok ev ve araç zarar gördü. Mersin'in Mut ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan dolu ise kayısı ve zeytin ağaçlarına zarar verdi.