İstanbul'da Kağıthane-Bahçelievler tünel hattındaki bağlantı çalışmaları nedeniyle, bazı mahallelerde 10 saatlik su kesintisi uygulanacak. Kesintiden etkilenecek bölgeler, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören ve Esenler olarak belirlendi.
İstanbul'da, altyapı geliştirme çalışmaları kapsamında Kağıthane-Bahçelievler tünel hattında önemli bir bağlantı çalışması gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar nedeniyle, 25 Ekim Çarşamba günü saat 21:00 ile 26 Ekim Perşembe günü 07:00 arasında, çeşitli mahallelerde su kesintisi yaşanacak.
Kesintiden etkilenecek mahalleler ise geniş bir yelpazeye yayılıyor ve şu şekilde listeleniyor:
- Bahçelievler: Bahçelievler, Cumhuriyet, Çobançeşme, Fevzi Çakmak, Hürriyet, Kocasinan, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Şirinevler, Yenibosna Merkez ve Zafer.
- Bağcılar: Fevzi Çakmak, Yıldıztepe, İnönü, Yenigün, Merkez, Çınar, Sancaktepe, Kemalpaşa, Yavuz Selim, Bağlar, 15 Temmuz, Mahmutbey, Barbaros ve Kazım Karabekir.
- Güngören: Haznedar, Güven, Akıncılar, Mareşal Çakmak, Merkez ve Güneştepe.
- Esenler: Fatih Mahallesi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapılan çalışmaların halk sağlığı ve yaşam standardı için önemli olduğunu vurgularken, vatandaşlardan kesinti boyunca su depolamaları konusunda dikkatli olmalarını istedi.