25 Haziran 2026, Perşembe 02:39
Son Dakika | GÜNCEL

İstanbul Boğazı'nda Gemi Trafiği Geçici Olarak Durduruldu

İstanbul Boğazı'nda saat 11.00 itibarıyla gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu önlemin Türkiye Yelken Federasyonu'nun organize ettiği '41. Yıl Amiral Kupası Yarışı' dolayısıyla alındığı belirtildi.

Bugün saat 11.00'de İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği her iki yönlü olarak durduruldu. Bu durdurma kararı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından resmi internet sitesinde açıklandı.

Açıklamada, İstanbul Boğazı'ndaki trafiğin durdurulmasının sebebi olarak Türkiye Yelken Federasyonu tarafından gerçekleştirilen '41. Yıl Amiral Kupası Yarışı' gösterildi. Yarış nedeniyle güvenlik önlemleri çerçevesinde gemi geçişlerine izin verilmediği belirtildi. Gemi sahiplerinin ve mürettebatların bu süre zarfında dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.