25 Haziran 2026, Perşembe 18:33
Son Dakika

HOREKA İşletmeleri DOA Sistemine Kayıt Oluyor: Geri Dönüşümde Yenilikçi Adımlar

Türkiye'de Çevre Ajansı tarafından yürütülen Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi, 1 Temmuz'dan itibaren ulusal entegrasyon sürecine başlıyor. HOREKA işletmeleri, sistemin etkinliğine katkı sağlamak için ambalajlarını biriktirerek çevresel hedeflere ulaşılmasında önemli rol oynamakta.

Türkiye Çevre Ajansı'nın (TÜÇA) öncülüğünde yürütülen Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi, 1 Temmuz itibarıyla ulusal entegrasyon sürecine geçiyor. Bu gelişme ile birlikte, HOREKA (otel, restoran, kafe) işletmeleri, sistemin yaygınlaşmasında kritik bir rol üstlenecek. DOA logolu içecek ambalajlarının toplanarak ekonomiye kazandırılması, çevresel sürdürülebilirlik adına büyük bir adım olarak öne çıkıyor.

HOREKA işletmeleri, her gün binlerce içecek ambalajının tüketildiği önemli noktalar olduğundan, bu sistemin başarısında merkezi bir konumda yer alıyor. Marketler ve süpermarketlerle birlikte bu işletmeler de, iade noktası olarak işlev görerek, DOA logolu ambalajları sistem içerisine kazandırıyor. Böylece, ambalajların düzenli biçimde toplanması ve yeniden değerlendirilmesi için önemli bir kaynak yaratılmış oluyor.

Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Nurullah Öztürk, DOA Sistemi'nin çevre yönetimi ve ekonomik dönüşüme katkı sağladığını belirtirken; işletmeleri bu sisteme dahil olmaya davet etti. Öztürk, “Daha temiz bir çevre ve daha güçlü bir döngüsel ekonomi için birlikte hareket etmeliyiz,